Оксана Бучко

Веслувальники з Тернопільщини привезли з чемпіонату України срібло

image

Срібними призерами чемпіонату з веслування на байдарках і каное серед юнаків та дівчат стали веслувальники з Тернопільщини - Арсен Лизак і Тарас Гончар. Такий хороший результат спортсмени показали у заїзді в байдарці-двійці на дистанції 200 метрів серед юнаків молодшої вікової групи.

Готувала спортсменів до змагань тренер Бережанської ДЮСШ багаторазова чемпіонка України, майстер спорту з веслування на байдарках Марта Сеньків. До слова, відділення з веслування на байдарках та каное в Бережанах функціонує з 2018 року, заняття можуть відвідувати діти від 10 років.

Про це інформує oblsport.te.ua.

А от веслувальникам КДЮСШ з водних видів спорту Тернопільської міської ради на цих змаганнях не поталанило. За крок до п’єдесталу пошани опинились Юрій Слюсаревський у каное-одиночці на 200 метрівці, також четверте місце у байдарці-одиночці на дистанції 1000 метрів посіла Єлізавета Ліщина. Ірина Марцюк в байдарці-одиночці на 200 метрівці теж була четвертою. А ще одне четверте місце у дівчат Олександри Казмірчук та Яніни Боднар у байдарці-двійці на 200 метрівці.

Інші тернопільські учасники опустились на сходинку нижче. Так, п’яте місце у екіпажу юнаків Максим Самборський та Богдан Гасій у байдарці-двійці на 200 метрівці. Ще одне п’яте місце у екіпажу каное-двійки у складі Назар Гураль та Марко Мудрий на 1000 метрівці.

Наразі тренери КДЮСШ з водних видів спорту вносять деякі корективи у хід підготовки юних веслувальників, які планують довести своє право на нагороди спочатку на зональних змаганнях командного чемпіонату України серед юнаків та дівчат, що відбудеться з 2 до 4 липня в місті Добротвір Львівської області. А потім - і на фінальній частині змагань, які заплановані на кінець липня у місті Умань.

Фото Бережанської міськради

Вибір читачів за тиждень

Відео