Дарія Шевченко

Пишаємося! Відомі тернопільські спортсмени пішли служити до Нацгвардії

Учасники олімпіади в Пекіні Дмитро Підручний та Дмитро Мазурчук записались до лав Нацгвардії. 

Про це повідомив у соціальній мережі український журналіст Андрій Сеньків. 

«Тільки що український біатлоніст Дмитро Підручний розказав мені про те, що служить в частині Нацгвардії України в Тернополі. Разом з ним – лижний двоборець Дмитро Мазурчук. Обидва – учасники Олімпіади в Пекіні (Китай). Дякую за службу, мужики. Пишаємося. Переможемо», – написав Андрій Сеньків у своєму Твіттері. 

Твіт Андрія Сеньківа

До слова, Дмитро Підручний – чемпіон світу з біатлону у 2019 році, представляє Тернопіль, а Дмитро Мазурчук на олімпійських змаганнях представляв Кременеччину.

Після початку війни Дмитро Підручний одним з перших через соціальні мережі звернувся до людей з проханням допомагати і підтримувати армію.

«Шановна родина біатлону, мої міжнародні друзі та шанувальники! Я і моя команда залишаємося в Україні, щоб захистити наші домівки та сім’ї від російських збройних сил, які вторглися в Україну 24 лютого. Ніхто не збирається брати участь у подальших змаганнях. Я прошу вас допомогти нам! Ось що ви можете зробити:

Пожертвувати. Офіційний банківський рахунок допомоги українській армії: UA843000010000000047330992708

Виходьте на вулиці у своїх містах. Попросіть ваш уряд та НАТО допомогти нам.

Підтверджуйте будь-яку інформацію, яку ви прочитали про російське вторгнення, у кількох джерелах.

Не кажіть мені, що спорт не пов’язаний з політикою. ЦЕ ПОВ’ЯЗАНО!! Коли вмирають солдати і мирні жителі моєї Батьківщини, поки ти це читаєш. Я прошу вас НЕ ЗАЛИШАЙТЕСЯ ВІДДАЛІК, будь ласка!», - сказав Дмитро Підручний.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео