Ростислав Фук

Відомий письменник-сатирик з Тернопільщини відзначив 90-літній ювілей

Многая літа ювіляру!

90-літній ювілей відзначив 24 січня відомий український письменник-сатирик, артист розмовного жанру та публіцист, уродженець Озерної Євген Дудар. Про це повідомили на сторінці громади.

Нехай Вам і далі легко пишеться, дорогий Євгене Михайловичу, а на серці буде тепло і радісно! Многая літа, - йдеться в повідомленні.

Вітання ювіляру!

Довідка

Євген Дудар народився в селі Озерна, зараз Тернопільського району. В 1956—57 роках. працював завідувачем клубу в у рідному селі. Залишив завідування у зв’язку з виїздом на навчання. Закінчив факультет журналістики Львівського університету. Зараз мешкає в Києві. Дудар є автором понад 20 книг, а також численних публікацій у пресі. Його твори було перекладено багатьма мовами світу. Він є також і професійним артистом-виконавцем власних творів, у його творчому доробку понад десять тисяч публічних виступів, творчих вечорів, радіо- і телезустрічей.

Євген Дудар має звання заслуженого діяча мистецтв України. Також він є лауреатом багатьох премій: Літературна премія ім. Остапа Вишні, Літературна премія ім. Микити Годованця, Міжнародна премія ім. Пилипа Орлика, Премія ім. Петра Сагайдачного, Премія імені І. Кошелівця. У 1990 році був нагороджений Золотою медаллю Тараса Шевченка Спілки визволення України (Австралія), за боротьбу проти тоталітарних режимів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео