Ростислав Фук

Відтепер в Україні можна зареєструвати авто через мобільний застосунок

Онлайн-сервіс зробить послугу прозорою та зменшить корупційні ризики

Для отримання послуги перереєстрації авто більше не потрібно витрачати час на похід до сервісного центру МВС. Підписання договору купівлі-продажу — прямо у смартфоні, у застосунку «Дія», повідомляють у пресслужбі МВС України.

Залишити номерний знак, забронювати новий, обрати платну чи безкоштовну комбінацію цифр, виготовити свідоцтво про реєстрацію автівки на бланку чи користуватися електронним свідоцтвом, — вирішуйте, як зручніше саме вам. А ми — з радістю відправимо номерний знак та свідоцтво про реєстрацію авто поштою. Отримати їх можливо у відділенні «Укрпошти», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляють на сторінці Тернопільської обласної військової адміністрації, онлайн-сервіс зробить послугу прозорою та зменшить корупційні ризики, адже перевірка авто та користувачів здійснюється автоматично, без участі людини.

Власник авто формує заяву в Дії та ділиться QR-кодом або посиланням на договір. Покупець його підписує й обирає: залишити старий номерний знак або змінити на новий зі спеціальною серією.

Послуга перереєстрації можлива при першому продажі автівки в календарному році. Зараз сервісом зможуть скористатися власники легкових авто, мотоциклів і мопедів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео