Ростислав Фук

Вивезли в поле і пограбували: киянин втратив гроші і мобільний на Тернопільщині

Потерпілий на ранок дістався найближчого населеного пункту та звернувся по допомогу до працівників поліції

До тернопільських правоохоронців надійшла інформація від мешканця Києва про те, що його пограбували: забрали дорогий смартфон, 300 доларів США та тисячу гривень. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Під час встановлення обставин злочину з’ясувалося, що потерпілий приїхав у Тернопіль в гості до знайомого. Напередодні вони разом відпочивали в розважальному закладі, що на вулиці Січових Стрільців. Близько 2 години вони вийшли з бару і на вулиці у них зав’язалася розмова з незнайомцями, котрі запропонували підвезти їх до готелю. Хлопці не відмовилися. Вже в автомобілі водій та його спільник почали погрожувати пасажирам та вимагати віддати їм цінні речі. Зловмисники різко змінили напрямок руху. Одному із хлопців вдалося вистрибнути з авто та втекти. Його ж знайомого, жителя Києва, вони вивезли в поле, роздягнули та пограбували. Потерпілий на ранок дістався найближчого населеного пункту та звернувся по допомогу до поліцейських.

У ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили особи нападників. Ними виявилися двоє мешканців Кіровоградської та Запорізької областей. Їх затримали відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу.

Слідчі повідомили їм про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж, вчинений за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану). Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Триває досудове розслідування.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео