Ростислав Фук

«Військовий» з Сирії викрав у жительки Тернопільщини понад 55 тисяч гривень

Шахрай додався в друзі до жінки в одній із соцмереж

56 тисяч гривень втратила жителька Заліщиків, познайомившись з іноземцем в інтернеті, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Шахрай в соцмережі додався у друзі до жінки та видав себе за військового з Сирії. Між ними зав’язалося спілкування, після чого чоловік повідомив жінці, що має намір приїхати до неї та сказав, що відправить їй посилку зі своїми речами.

Через деякий час до жінки зателефонували та повідомили, що їй надійшла посилка і потрібно її оплатити. Жінка перерахувала на рахунок незнайомців 56 тисяч гривень. Проте нічого не отримала і «друг» із Сирії більше на зв’язок не виходив.

За цим фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Тривають заходи для розкриття злочину.

Подібна шахрайська схема не нова, але від неї дедалі частіше потерпають краяни. Щоб не стати наступною жертвою аферистів, поліцейські застерігають громадян не довіряти незнайомцям та у жодному разі не перераховувати їм гроші. Не вступайте в переписку з невідомими та не ведіться на сумнівні пропозиції, – кажуть поліцейські.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео