Ростислав Фук

Військового з Тернопільщини нагородили «Золотим Хрестом» від Головнокомандувача ЗСУ

Практично вже у перші дні війни чоловік був мобілізований до лав ЗСУ

36-річного військовослужбовця інженерно-позиційного полку Івана з позивним «Малюк» нагородили нагрудним знаком від Головнокомандувача ЗСУ – «Золотий Хрест. Про це повідомили у службі зв'язків з громадськістю полку.

Як ідеться в повідомленні, Іван найвищий і найбільший військовий частини.

Я родом із Чортківського району.У свій час я 8 років жив та працював у Англії, а згодом переїхав до Польщі. Взимку 2022 року був на Батьківщині і мав повертатись закордон, – каже Іван.

Широкомасштабне вторгнення застало чоловіка вдома, і практично вже у перші дні він був мобілізований до лав ЗСУ.

2022 рік змінив життя Івана. Живучи у Європі чоловік й гадки не мав, що невдовзі буде захищати рідну державу від російського агресора. Наразі понад півтора року солдат Іван є водієм-машиністом екскаватора одного із підрозділів інженерно-позиційного полку Командування Сил підтримки Збройних Сил України.

Непростим завданням було одягнути та взути воїна, адже він зростом 2 метри й 6 сантиметрів, а розмір взуття – 50-ий. Чимало спецодягу доводиться шити під замовлення. З бушлатом допомогли волонтери. Берці теж шукали захиснику: знайомі одну пару передали з Америки, а іншу - рідні з Англії.

Періодично воїн перебуває на ротаціях. Разом із побратимами він виконує бойові завдання на різних напрямках нашої держави.

Нелегко говорити про війну. Інколи й важко підібрати слова, щоб її описати. Протягом цього часу усі ми навчились цінувати життя і тих, хто довкола. Війна дала мені ще більше друзів. Побратими стали рідними. Де б на ротаціях ми не були розкидані, але постійно намагаємось підтримувати зв'язок і по можливості допомагати один одному, - розповідає захисник.

На запитання, про що мріє воїн, Іван каже:

Насправді я не думаю, що буде потім, не будую грандіозних планів. Спочатку війна і перемога, а потім будуть плани та мрії. Мабуть, думки кожного, хто нині бореться, є про те, щоб вижити. Також ми хочемо, щоб вижила наша країна і щоб була вільною державою. Тому й така велика ціна сьогодні платиться за нашу свободу.

Читайте також: Морського піхотинця з Тернопільщини нагородили Золотим хрестом

Фото інженерно-позиційного полку

Вибір читачів за тиждень

Відео