Вкрали інсталяцію за мотивами картини тернопільського художника

У ніч з 16 на 17 липня з території Національного художнього музею України зник мистецький об'єкт. 16 липня о 19 годині художня інсталяція у вигляді овечої отари ще була на своєму місці, 17 липня о 9 годині огорожа музею була порожньою. Музей був змушений звернутись із відповідною заявою до міліції.

Мистецький об'єкт створено 5 липня під час художньої акції "Вівці. Свобода!", ініційованої київськими художниками та НХМУ на підтримку виставки художника з Тернопільщини Якова Гніздовського. Результатом рисування відомих художників – графіків та ілюстраторів, дітей, дорослих відвідувачів стала інсталяція з 34 унікальних овець. Мистецький об'єкт був прийнятий на тимчасове збереження, і 9 липня графічну "отару" прикріпили до музейної огорожі, де вона й перебувала до моменту зникнення.

Є всі підстави вважати, що мистецький об'єкт "Вівці. Свобода!" вкрадено, заявляють музейники. За останні два місяці це другий об'єкт на паркані, який втрачає музей. Першим стала музейна вивіска з повідомленням про назву виставки та її дати. Ця вивіска була ліквідована КП "Київреклама" на замовлення Департаменту містобудування та архітектури КМДА як об'єкт зовнішньої реклами. Спроби НХМУ вести діалог із КМДА та "Київрекламою" конструктивного результату не дали.

Джерело: gazeta.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео