Анастасія Кисіль

Влада області розповіла, кому вже необхідні довідки з військкомату для виїзду за межі місця проживання

Поки що це стосується військовозобов’язаних, які хочуть виїхати за кордон. Протягом двох днів налаштують алгоритм дій щодо інших випадків. До цього часу на Тернопільщині вимагати таких дозволів не будуть

У Генштабі повідомили, що військовозобов'язаним чоловікам для виїзду з місця проживання потрібен дозвіл військкомату. Проте голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш під час брифінгу 5 липня запевнив, що наразі це стосується військовозобов’язаних, які хочуть виїхати за кордон. У четвер, 7 липня, військовий комісар області Ігор Гусєв розповість всю важливу та необхідну інформацію громадянам. До цього часу вимагати таких дозволів на території області не будуть. 

Питання щодо виїзду за межі області без дозволу військкомату зараз стоїть гостро. У четвер Ігор Гусєв надасть всю необхідну інформацію. До цього часу це буде стосуватися лише тих громадян, які мають намір виїхати за кордон: тут дійсно обов’язково потрібен дозвіл військкомату. Для них це не нове, вони і раніше видавали його, просто змінилася форма довідки. Також за два дні ми спільно з  Генштабом та  Міністерством оборони  напрацюємо алгоритми по цьому законодавству. Поки що в області ніхто не вимагатиме дозволу від військкомату, щоб виїхати, наприклад, зі Збаража у Тернопіль чи в інших напрямках, - каже очільник області.

Фото Володимира Труша

Вибір читачів за тиждень

Відео