Євгенія Цебрій

Водійку, яка в’їхала у Катедру, оштрафували за керування авто у стані наркосп'яніння

Окрім того, у жінки на рік відібрали водійські права. Розслідування кримінального провадження ще триває

17 тис. грн штрафу за керування автомобілем у стані наркотичного сп’яніння має сплатити водійка, яка на Audi в‘їхала у Архикатедральний собор у Тернополі. Також жінку позбавлено права керування транспортом на один рік.  Відповідну постанову ухвалив Тернопільський міськрайонний суд 28 квітня. Про це повідомляє пресслужба суду. 

Жінку визнано винною у вчиненні адмінправопорушення, передбаченого ч.1  ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення - “Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції”. Постанову можна оскаржити до апеляційного суду упродовж 15 діб.

Зазначимо, що до 35-річної тернополянки Ірини Яворської-Скрабут порушене кримінальне провадження за ст. 178 Кримінального кодексу України - «Пошкодження релігійних споруд чи культових будинків». 

На даний час триває досудове розслідування і після його завершення буде вирішуватися питання винності особи і призначення остаточного покарання, - наголошують у пресслужбі Тернопільського міськрайонного суду. 

Нагадаємо, у ніч на 23 квітня водійка, керуючи автомобілем Audi, протаранила двері Архикатедрального собору в центрі міста. Вона в’їхала у храм та розтрощила плащаницю і престол. Після ДТП жінку затримали та госпіталізували. Як виявилося, це була місцева стоматологиня.  25 квітня їй вручили підозру. Порушене кримінальне провадження. На автомобіль накладений арешт. Як повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол, жінка була у стані наркотичного сп'яніння, що підтвердили медики. 

27 квітня ухвалою судді Тернопільського міськрайонного суду підозрювану взяли під варту на два місяці - до 23 червня, з альтернативою застави в 49 тис. 620 грн . Жінку забрали в ізолятор просто із зали суду. У судовому засіданні Ірина Яворська-Скрабут свою вину визнала. Вона плакала, говорила, що розкаюється і просить пробачення.  Із клопотанням прокурора про обрання для неї найсуворішого запобіжного заходу - тримання під вартою, погодилася. 

Як сказав адвокат Володимир Рубінський, підзахисна розуміє, що її поведінка не має виправдання в очах суспільства, розуміє невідворотність покарання і готова його понести.

Я щиро розкаююся у вчиненому. Я розумію, що просто так виправити це неможливо, що просто так простити також неможливо. Простіть, будь ласка, усі. Я звертаюся до всіх присутніх в цьому залі. Прошу пробачення, каюся у своїх діях і обіцяю, що буду допомагати виправити ситуацію всіма можливими шляхами. Дякую. Мені зараз дуже важко говорити, - зі сльозами звернулася до суду і присутніх Ірина Яворська.

Такий невисокий розмір застави, як пояснила суддя-спікерка Тернопільського міськрайонного суду Анна Мостецька, зумовлений тим, що злочин, який інкримінують підозрюваній, відноситься до категорії неважких, і така сума є максимальною, яка визначена чинним законодавством.

Чи внесла підозрювана заставу, поки невідомо. 

Фото Терену, пресслужби Тернопільської обласної прокуратури

 



Вибір читачів за тиждень

Відео