Віра Олександрович

Володимир Богайчук: «Особливо тривожить Бережанський район – там спалах і 22 хворих» (відео, фото)

Богайчук

Епідемічна ситуація із COVID-19 поступово покращується на Тернопільщині. Через це у закладах охорони здоров’я краю відновлять медичні огляди і роботу лікарсько-консультативних комісій.

Таке рішення ухвалили сьогодні, 15 липня, під час засідання регіональної комісії із питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій у Тернопільській обласній держадміністрації (ОДА). Принагідно фахівці проаналізували свіжу інформацію щодо захворюваності, а також проаналізували пророблене за останній тиждень.

Штаб1
Штаб1

Ми вже бачимо деяке покращення ситуації. У лікарнях на стаціонарному лікуванні перебувають лише 107 хворих, каже начальник обласного управління охорони здоровя Володимир Богайчук. – При цьому зменшилася кількість важких хворих. Наразі їх лише 15 осіб. До того ж, у нас зменшилося навантаження на ліжко, 18,5%. Нагадаю, минулого тижня було більше 20%.

Проте головний медик Тернопілля визнав, що напруженою ситуація залишається в окремих регіонах. Особливо тривожить фахівців нині Бережанський район, де виявили спалах недуги. Там захворіли 22 осіб. Це працівники підприємства ТОВ «Керамік» та члени їхніх родин.

Окрім того, є багато хворих у Тернопільській лікарні швидкої допомоги, додає він. – Допомагають багатьом хворим нині і в Збаразькій, Ланівецькій та Чортківській районних лікарнях. В інших подібних медичних закладах – по 1-2 хворих у стаціонарі. 

Штаб2
Штаб2

Принагідно Володимир Богайчук закликав усіх продовжувати дотримуватися карантинних заходів. Це захистить від недуги, а також не дасть вірусу значно поширитися.

– Зважаючи на таку картину, ми вирішили відновити роботу лікарсько-консультативних комісій, – стверджує медик. – Пом’якшення стосується і проведення медичних оглядів. Це пов’язано із тим, що ми наближаємося до 1 вересня, тобто початку навчального року. Нам треба саме зараз максимально якісно організувати проведення медичних оглядів. Скоординувати цю роботу між медиками і освітянами плануємо вже із наступного понеділка, 20 липня. 

Цю інформацію підтвердив перший заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Дем’янчук. Окрім того, він уточнив плани обласного Штабу щодо закладів харчування.

– Під час засідання ми також вирішили заборонити роботу розважальних закладів, закладів громадського харчування і закладів культури після 23-ї і до 7-ї години, – уточнює він. – Це не стосується кінотеатрів і закладів харчування, які надають послугу доставки чи замовлення їжі «на виніс». 

До речі, співробітників Головного управління Нацполіції в області, Управління патрульної поліції в області, Головного управління Держпродспоживслужби і обласного управління Укртрансбезпеки зобов’язали щодня моніторити виконання протиепідемічних заходів під час карантину в громадському транспорті, закладах громадського харчування і розважальних закладах.

Демянчук
Демянчук

Довідка. Станом на 15 липня діагноз «коронавірусна інфекція» підтвердили у 2292 краян: 2095 випадків – у дорослих, 197 – у дітей. Видужали 1447 осіб. Окрім того, 34 випадки – летальні.

Фото і відео з трансляції на сторінці Тернопільська обласна державна адміністрація у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео