Олена Чепіль

«Вони завжди йшли попереду»: у Тернополі поховали командира і заступника «Сталевої сотні» (фото, відео)

Сергій Коновал «Норд» і Тарас Петришин «Химера» загинули 6 квітня поблизу Часового Яру на Донеччині. Світла і вічна пам’ять Героям 

Вони разом захищали Україну від початку війни, разом і віддали життя за неї.  У Тернополі 10 квітня провели в останню путь бійців 67-ї окремої механізованої бригади ЗСУ – Тараса Петришина та Сергія Коновала. Герої загинули поблизу Часового Яру на Донеччині 6 квітня. Попрощатися із захисниками прийшли сотні людей. 

Обоє воїнів захищали Україну ще з 2014 року. Не залишилися осторонь й коли почалася повномасштабна війна. Сергій Коновал із позивним «Норд» був командиром 2-ї стрілецької роти «Сталева сотня», а Тарас Петришин – «Химера» – його заступником. Вони не лише віддавали накази, але й завжди йшли попереду, розповідають побратими. 

Сергій Коновал брав участь у Революції Гідності, був парамедиком добровольчого медичного батальйону «Госпітальєри». Був одним із засновників «Дому ветерана» в Тернополі, співорганізатором національно-патріотичних заходів, активним пластуном.

Тарас Петришин також займався національно-патріотичним вихованням молоді. З 2014 року пішов добровольцем  на фронт. Відзначався своєю відважністю та наполегливістю. 

Сергій Коновал три місяці тому одружився. У Тараса Петришина залишилася сиротою донька. Під час похорону Героїв дівчинка заспівала пісню, присвячену полеглим татові та хрещеному. 

Поховали захисників на Микулинецькому кладовищі в Тернополі. Вічна і світла памʼять Героям!

Фото, відео Романа Луциківа 

Вибір читачів за тиждень

Відео