Тетяна Бакай

Восьмеро вимушених переселенців відкрили власний бізнес на Тернопільщині (відео)

Деякі із підприємців скористалися грантовою програмою

На Тернопільщину переїхали тисячі жителів областей, де небезпечно залишатися через бойові дії. Чимало людей зайнялися бізнесом на новому місці.  Так, 9 вимушених переселенців релокували свій бізнес на Тернопільщину, а 8 створили новий. Про це під час брифінгу повідомив виконувач обовʼязків директора Тернопільського обласного центру зайнятості Михайло Жмурко. 

Внутрішньо-переміщені особи започаткували свої бізнеси у різних галузях. Це і переробка, і текстильна промисловість, бʼюті-індустрія, а також дошкільна та шкільна освіта, - зазначив він. 

Михайло Жмурко та Тетяна Крамаренко 

Деякі із підприємців скористалися грантовою програмою. Нагадаємо, що Уряд вніс зміни до порядку надання мікрогрантів для створення або розвитку власного бізнесу. 

Що стосується змін, що вони дають, то розширилися можливості використання грантових коштів, зменшується кількість документів, які подають в банк для підтвердження витрат. Також скасовуються граничні суми надання грантів протягом одного періоду подання заяв, уточнюється низка положень від підприємців-ветеранів, для яких спрощується отримання та використання грантових коштів, - розповіла фахівчиня відділу сприяння зайнятості управління реалізації політики зайнятості  Тетяна Крамаренко. 

До слова, грантами, які надають для створення власної справи, можуть скористатися й жителі Тернопільщини. На бізнес підприємці можуть отримати гранти до 250 тисяч гривень, а ветерани та члени їх родин можуть отримати на власну справу до одного мільйона гривень. 

Читайте також: «Їхали і молилися, щоб нашу машину не обстріляли»: історія родини з Маріуполя, яка відкрила пекарню у Тернополі

Переселенка з Сум відкрила кафе у Тернополі

Як переселенці з Харкова шиють український одяг у Тернополі

«Від нашого магазину і будинку нічого не залишилося»: як переселенка з Бахмута відкрила власну справу у Тернополі

Фото Терену 

Вибір читачів за тиждень

Відео