Ростислав Фук

Воював проти ЗСУ: на Тернопільщині оголосили підозру жителю Донеччини

За зраду та співпрацю з ворогом чоловікові загрожує довічне позбавлення волі

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності мешканцю Донеччини. Про це повідомили у пресслужбі прокуратури

За даними слідства, у березні 2022 року підозрюваний добровільно вступив до незаконного воєнізованого формування – «113 стрілецького полку мобрезерву 1 армійського корпусу» так званої «днр».

Під час тимчасової окупації територій поблизу села Станіслав Херсонської області він брав участь у бойових діях на боці ворога на посаді командира взводу, а потім – командира роти. Підозрюваний організовував облаштування та діяльність спостережних пунктів та бойових позицій, проводив передислокацію очолюваних підрозділів, здійснював охорону окупованих територій України та виконував інші злочинні завдання у рядах незаконного військового формування.

Чоловікові заочно повідомили про підозру за частиною 2 статті 111 (державна зрада) та частиною 7 статті 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. За зраду та співпрацю з ворогом йому загрожує довічне позбавлення волі.

Викриття та документування протиправної діяльності зрадника здійснювали співробітники Управління СБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

Фото Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео