Ростислав Фук

Воював проти ЗСУ: на Тернопільщині розслідують справу про державну зраду і колабораціонізм

Підозрюваний виконував злочинні завдання поблизу тимчасово окупованих населених пунктів Херсонщини

За процесуального керівництва тернопільських прокурорів мешканцю Донецька заочно повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, громадянин України у березні добровільно перейшов на бік ворога, вступивши до збройного воєнізованого формування – так званої «Народної міліції» терористичної організації «Донецька народна республіка».

Із березня по червень 2022 року підозрюваний на посаді старшого стрільця брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України. Він відповідав за облаштування та укріплення блокпостів, ведення та коригування вогню по українських військовослужбовцях, охорону окупованих територій. Також брав участь у виявленні українських військовослужбовців у тимчасово окупованих населених пунктах Херсонської області, незаконно затримував неповнолітніх громадян України.

Впродовж цього часу він виконував злочинні завдання поблизу тимчасово окупованих населених пунктів Велика Лепетиха, Катеринівка, Князе-Григорівка та інших сіл і міст Херсонської області.

Минулого тижня повідомлено про підозру у держзраді та колабораційній діяльності його синові, який також воював проти ЗСУ на окупованих територіях Херсонщини.

Чоловікові інкримінують частину 2 статті 111 та частину 7 статті 111-1 Кримінального кодексу України. Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Читайте також: Перейшов на бік ворога: на Тернопільщині розслідують справу про державну зраду

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео