Тамара Коблик

Вперше на Тернопільщині зробили складну кардіологічну операцію з мінімальним розрізом (відео)

Такі втручання виконують пацієнтам високого хірургічного ризику - тим, кому протипоказана відкрита кардіохірургічна операція через високу ймовірність смерті та важких ускладнень

Спільно з кардіохірургічним відділенням у відділенні інтервенційної радіології, кардіології та реперфузійної терапії Тернопільської обласної клінічної лікарні вперше в Тернопільській області виконали процедуру черезшкірної імплантації аортального клапана – TAVI (Transcatheter aortic valve implantation). 

Про це розповіли на сторінці лікувального закладу у фейсбуці.

Ми маємо чудову новину, яка може сприяти порятунку ще більшої кількості життів завдяки новітнім технологіям, які впроваджують лікарі Тернопільської обласної клінічної лікарні! - йдеться у повідомленні.

Такі втручання виконують пацієнтам високого хірургічного ризику - тим, кому протипоказана відкрита кардіохірургічна операція через високу ймовірність смерті та важких ускладнень.

Ця процедура дозволяє замінити критично звужений (стенозований) аортальний клапан серця не відкриваючи грудну порожнину. Втручання виконується через 6-міліметровий розріз в стегновій артерії. Це означає що пацієнти можуть повернутися до звичайного життя набагато швидше, ніж при традиційних кардіохірургічних методах операції.

Через стегнову артерію в аорту доставляють балон, яким розширюють отвір хворого клапана. Потім встановлюють штучний клапан за допомогою трубочки діаметром до 5 мм. Видалення власного клапана пацієнта не потрібне: протез просто притискає його до стінок, позаяк він фіксується за рахунок розпираючої сили.

Ми дуже горді, що можемо запропонувати цей інноваційний метод лікування нашим пацієнтам. Наша команда висококваліфікованих фахівців завжди тримає руку на пульсі найсучасніших технологій та методів лікування, - кажуть у лікарні. - Якщо ви або хтось з вашої родини потребуєте медичної допомоги з приводу захворювань серця, не соромтеся звернутися до нас. Ми завжди готові допомогти вам та вашим близьким повернутися до здорового способу життя.

Нагадаємо, тернопільські нейрохірурги зробили операцію, яка рятує життя.

Читайте також: Медики врятували життя 16-річного юнака з Тернопільщини, у якого виявили великого гельмінта

Відео зі сторінки Тернопільської обласної клінічної лікарні у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео