Ростислав Фук

Впродовж минулого року підприємці Тернопільщини сплатили майже 25 млн екологічного податку

Порівняно з січнем-груднем 2021 року надходження зросли на 7,7 млн гривень

Єдиний податок

Впродовж 2022 року підприємці Тернопільщини, які здійснюють викиди забруднювальних речовин, перерахували до бюджетів 23,38 млн грн екологічного податку. Про це повідомили у секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби у Тернопільській області.

Порівняно з січнем-груднем 2021 року надходження зросли на 7,7 млн гривень

Екологічний податок – це загальнодержавний обов'язковий платіж, який справляється з фактичних обсягів викидів у атмосферне повітря, скидів у водні об’єкти забруднювальних речовин, розміщення відходів, фактичного обсягу радіоактивних відходів, що тимчасово зберігаються їх виробниками, фактичного обсягу утворених радіоактивних відходів та з відходів, накопичених до 1 квітня 2009 року.

Платники екологічного податку складають податкові декларації та подають їх до перевірчих органів упродовж 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу. А податок вони сплачують упродовж 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкової декларації, зокрема: за викиди в атмосферне повітря речовин стаціонарними джерелами забруднення, скиди забруднювальних речовин у водні об’єкти, розміщення протягом звітного кварталу відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах – за місцем розміщення стаціонарних джерел, спеціально відведених для цього місць чи об’єктів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео