Всім миром на допомогу воїнам, які повернулися

Тепла і щира зустріч представників влади, громадських організацій з воїнами АТО, які повернулись з передової, відбулася у Тернопільській РДА.

Хлопці поділились своїми проблемами, з якими доводиться зустрічатися мало не щодня у житейських буднях. Перший  заступник голови РДА Богдан Лихий запропонував конкретну допомогук: виділення земельних ділянок, реабілітацію (відновлення фізичного та психологічного здоров'я). Заступник голови ТРДА з гуманітарних питань Уляна Люлька, представники земельного і соціального відділів та відділу охорони здоров'я попросили воїнів звертатися до них з будь-яких питань. Також поінформували, куди і з якими документами їм слід звертатися, аби уникнути черг.

Ні для кого не секрет, що внаслідок пережитих стресів, поствоєнний синдром може тривати десятки років. Представники двох громадських організацій "Світлодар" (Борис Семеняк) та "Самооборона" (Юрій Моргун) зголосилися зайнятися оздоровчою частиною спільного проекту: медитативне дихання, спеціальні фізичні вправи, які виводять стреси з організму, арттерапія.

А у отця Андрія, капелана із Великої Іловиці, щодо воїнів також є цікавий план: духовні реколекції у Малій Іловиці, відпочинок на природі. Шумщина і Кременеччина багаті хвойними лісами, чистими джерелами.

На завершення зустрічі до хлопців звернувся Народний артист України Володимир Ячмінський, який спеціально завітав на зустріч, аби особисто подякувати воїнам за мужність. Монолог Возного із п'єси Наталка-Полтавка був для всіх справжньою несподіванкою. Артист побажав хлопцям внутрішнього спокою і наголосив, що радість і сум завжди мають бути в балансі.

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео