Вступна кампанія-2016 шокує тернополян

037369F3-E665-4565-8823-E1C57F3B7D89_w987_r1_s

Тернопільські абітурієнти не можуть подати документи на навчання.

Цьогоріч вступна кампанія кардинально відрізняється від усього, що ми бачили раніше. У Міністерстві освіти і науки запровадили єдиний перелік галузей, ЛИШЕ електронну подачу документів та автоматизовану систему розподілу місць держзамовлення.

Проте тернополяни скаржаться, що скасування черг під палючим сонцем не настільки вже й полегшило їм процес подачі документів. Перевантажений сервер Єдиної державної електронної бази з питань освіти дає збої, і хоч ситуацію обіцяли стабілізувати до 13 липня, змін поки не помітно.

Тернополянка Галина Синоруб на своїй сторінці у facebook поділилася враженнями про оновлену систему подачі документи на вступ до вишів:

«Цьогорічна вступна кампанія шокує! Ми з донькою вже 2 доби не можемо подати заяви..Почалося з того, що новий пароль на пошту приходив 3 години, далі недоступний сервер, далі заповнення особистих даних спрацювало в другій половині дня, хоч внесені ще з ранку..А далі за пріоритетністю...сидимо з заявою 4 та 10 пріоритетів...не бачить спеціалізації та не приймає.Перевіряю на сайтах університетів, в програмі«Конкурс» - є. Телефоную на 4 різні телефони сервісу підтримки з питань реєстрації...зайнято, причому до вечора неможливо додзвонитися...До мене телефонують інші абітурієнти, яким я розповідала про спеціальності нашого ТНПУ ім. В. Гнатюка...одна й та ж проблема...а ті, що проживають в селі, в розпачі..Зрозуміло, що система не справляється з таким навантаженням, але можна ж було продумати альтернативу...»

Screenshot_1
Screenshot_1

Вибір читачів за тиждень

Відео