Олена Чепіль

Вступна кампанія в умовах війни: що потрібно знати тернопільським випускникам

Цьогоріч абітурієнти складатимуть лише два обов'язкових предмети, а третій обиратимуть самостійно

Випускники 2023-го року знову проходитимуть національний мультипредметний тест (НМТ) як альтернативу зовнішньому незалежному оцінюванню. Проте на відміну від 2022-го року, цьогоріч абітурієнти складатимуть лише два обов'язкових предмети, а третій обиратимуть самостійно. Про це повідомила директорка обласного Департаменту освіти Ольга Хома.

Серед обов’язкових предметів - українська мова та математика. Предмети за вибором: історія України, іноземна мова, біологія, фізика, хімія. Обрати третій предмет дитина має під час реєстрації на тестування.

Мультипредметний тест триватиме 180 хвилин. Випускники складатимуть його в один день у форматі комп'ютерного тестування. Завдань з української мови буде 30, з математики — 22. З історії України — 30, з іноземних мов — 32, з фізики — 20, з біології та хімії — по 30.

Реєстрацію учасників проводитимуть у квітні. В червні передбачено основну сесію, а протягом червня-липня проведуть і додаткову. 

Додаткову сесію проводитимуть для тих абітурієнтів, які з поважних причин не змогли взяти участь в основній сесії. Кожен учень після НМТ буде бачити свій бал, - зазначає Ольга Хома.

Також для вступу у цьому році можна буде скористатися результатами НМТ 2022-го року або ЗНО 2021/2020 років.

Якщо є випускники, які тимчасово перебувають за кордоном, але хочуть здобути вищу освіту в Україні, зможуть здати НМТ у спеціально створених екзаменаційних центрах у багатьох країнах світу.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео