Віра Олександрович

Випускні вечори у Тернополі можуть відбутися аж у липні чи серпні

Випускний

У міській раді Тернополя – не проти проведення випускних вечорів у школах, а також мріють про те, щоб унікальне свято «Випускник-2020» все-таки відбулося. Втім, усе залежатиме від подальшої епідемічної ситуації і порад та застережень медиків.

Про це мер Сергій Надал розповів сьогодні, 26 травня. Виявилося, міський голова в курсі подання відповідної петиції із вимогою про проведення святкувань. Ба більше, він навіть припустив, що бажане школярами і їхніми батьками таки може здійснитися.  

– Наразі ми очікуємо на результат голосування за петицію, щоб знати, чи тернополяни справді підтримують таку ідею, – каже Сергій Надал. – Адже всі чудово розуміють, що такі масові заходи в Україні через епідемію коронавірусу нині заборонені. Однак ми ще не знаємо, якою буде епідемічна ситуація у липні-серпні. Чому я говорю про цей період? Тому що останні ЗНО орієнтовно будуть відбуватися аж 17 липня.

Надал_випускний
Надал_випускний

Мовляв, враховуючи дату отримання результатів тестування і зважаючи на вірогідну дату отримання атестатів про загальну середню освіту, про випускні цьогоріч можна буде говорити не раніше кінця липня.

– Якщо більшість тернополян підтримає петицію, тобто буде мати бажання, щоб Парад випускників відбувся, – продовжує мер, – і якщо у нас буде пом’якшення карантинних обмежень та стан захворюваності не викликатиме занепокоєння у медиків, звичайно, ми такий захід у Тернополі проведемо. 

Сергій Надал пообіцяв, що у мерії і в управлінні освіти подумають, в якому форматі провести урочисте дійство, аби це було і цікаво, і безпечно для усіх.

Фото зі сторінки Сергія Надала і архіву «Терену»

Вибір читачів за тиждень

Відео