Віра Олександрович

Паляниця, Семерез і Ярмоленко вирішать долю директора Тернопільського фтизіопульмонологічного медичного центру

Рудик

Розпорядження «Про проведення службового розслідування стосовно генерального директора (головного лікаря) комунального некомерційного підприємства «Тернопільський регіональний фтизіопульмонологічний медичний центр» Вадима Рудика оприлюднили на сайті органу самоврядування.

Нагадаємо, відомого на Тернопіллі медика обрали на цю посаду у кінці 2019 року, тобто тоді в обласній раді був інший голова і медицину в області також очолював не той начальник, що тепер. І члени конкурсної комісії підтримали кандидатуру Вадима Рудика одноголосно.

– Цей керівник є одним з найкращих – не побоюсь цього сказати – серед усіх на Тернопільщині, – сказав тодішній головний медик області Володимир Богайчук. – Він вміло і ефективно керує закладом, що опікується питаннями протидії епідемії туберкульозу. Він знає, які перспективні шляхи подолання туберкульозу, в тому числі резистентного, та як розвивати заклад в умовах трансформації системи охорони здоров'я…

А тепер, відповідно до подання Тернопільської обласної прокуратури від 16.04.2021 р. №22/3-159 вих-21, ч. 3 ст. 65-1 Закону «Про запобігання корупції», щодо медика хочуть провести службове розслідування, враховуючи погодження Тернопільської обласної держадміністрації від 18.05.2021 р. №04-4079/06. На сайті обласної прокуратури, відповідний документ ми не виявили. Тому причину розслідування можна лише припустити. Очевидно, це пов’язано із ремонтами або закупівлею обладнання у гострий період боротьби із епідемією COVID-19. Саме тоді заговорили про можливість створення на базі регіонального фтизіопульмонологічного медичного центру обласної інфекційної лікарні. Втім, гроші на це держава дати відмовилася. 

Для проведення такого службового розслідування затвердити спеціальну комісію. Головою став Тарас Паляниця – заступник начальника управління – начальник відділу патронатної служби управління комунікацій та функціонального забезпечення діяльності обласної ради виконавчого апарату обласної ради. Окрім нього, до складу комісії ввійшли також: Володимир Семерез – голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, сім’ї, материнства, дитинства і Ольга Ярмоленко – нинішній директор обласного департаменту охорони здоров’я. Службове розслідування вони мають завершити до 18 серпня, причому з наданням відповідних висновків і пропозицій.

До речі, на сесії 30 червня планують розібратися з тим, хто оцінюватиме корупційні ризики.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео