Олена Чепіль

Вишиванки та ляльки-мотанки, в яких вкладена душа: у Тернополі діє особлива виставка (фото)

img_1984-1

У Тернопільській обласній бібліотеці для молоді діє виставка вишиванок та ляльок-мотанок «Обереги життя», яка приурочена Дню соборності України.

До експозиції увійшли роботи народних майстринь України Тетяни Яциковської та Олександри Ситник, які не лише відтворили старі автентичні орнаменти, а й поєднали їх із сучасною українською вишивкою. Про це повідомили на сторінці Тернопільського обласного методичного центру народної творчості КУ ТОР.  

- «Обереги життя» поєднали роботи лікарки Олександри Ситник та освітянки Тетяни Яциковської – тернополянок, залюблених у вишиття. Майстрині відтворюють старі автентичні орнаменти, поєднують їх із сучасною українською вишивкою.

img_1985
img_1985

Окрім вишиванок, Олександра Ситник, представила на виставці і ляльки-мотанки у традиційному борщівському строї. Ляльки-мотанки із серії «Борщів’янка» є і у другої учасниці виставки – Тетяни Яциковської. На виставку майстриня надала ляльки-мотанки, які були створені під час різних проєктів. Є серед них «Дід» та «Баба», «Колядники», а також різні тематичні інсталяції.

img_1981
img_1981

img_1982
img_1982

Під час відкриття виставки обидві майстрині отримали грамоти від Тернопільського обласного методичного центру народної творчості за збереження, примноження та розвиток українського національного мистецтва.

img_1977
img_1977

img_1915
img_1915

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео