Високопосадовці України та Молдови обговорили питання будівництва ГЕС на Дністрі

Igor_Melika_Dnister_Nagoryany_10_14.08.2015_21

В Україні, і зокрема на Тернопільщині, уже декілька років триває дискусія щодо будівництва ГЕС на Дністрі. Це питання обговорили і під час міжнародного форуму у Києві.

Під час відкриття 11-го Київського безпекового форуму Прем`єр-міністр України Володимир Гройсман та Прем`єр-міністр Молдови Павел Філіп публічно відповіли на запитання одного із присутніх гостей стосовно ГЕС: «Чи дійсно все настільки погано з українською енергетичною безпекою, що потрібно чіпати річку Дністер і, відповідно, забезпечивши тим самим мінус одне чудо України, мінус десять відсотків до особистого політичного рейтингу та мінус сто до власної карми?».

На що у свою чергу Володимир Гройсман відповів: «Ніяка гонитва за енергетичною безпекою не може нас ставити перед вибором знищення наших природніх та екологічних ресурсів. І все що може відбуватися, буде з урахуванням найкращого світового досвіду, який ми можемо використовувати в Україні».

У той чай Прем`єр-міністр Молдови Павел Філіп наголосив, що минулого року було створено робочу групу із 19 українських та 19 молдовських експертів, які проводять дослідження басейну Дністра. Тож, за словами високопосадовця, будівництво не розпочнеться, допоки не буде визначено потенційний вплив на екосистему.

Деталі можна переглянути ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео