Тамара Коблик

Вже відомі ціни на яблука нового врожаю

Цього року українські садівники розпочали збір врожаю яблук майже на 10 днів раніше, ніж минулого сезону

яблука

Цього тижня в Україні стартував сезон яблук нового врожаю, повідомляють аналітики проекту EastFruit, пише agronews.ua.

За даними щоденного моніторингу проєкту, цього року українські садівники розпочали збір врожаю яблук майже на 10 днів раніше, ніж минулого сезону.

На сьогодні закупівельні ціни на яблука нового врожаю формуються в межах 23-26 грн/кг/кг ($0,63-0,71/кг), що в середньому в 2,3 раза дорожче, ніж на початку сезону минулого року. За словами ключових гравців ринку, початок сезону постачання місцевого яблука відразу ж негативно вплинув на продажі імпортного яблука, проте українські трейдери не поспішають знижувати ціни на імпортні фрукти. Своє рішення вони аргументують тим, що основну пропозицію на українському ринку яблук наразі, як і раніше, становить імпортна продукція. При цьому попит на яблука утримується на невисокому рівні, оскільки покупці найчастіше віддають перевагу сезонним фруктам та ягодам.

Більше масово вийти на ринок українські виробники яблук планують уже з наступного тижня. Що стосується цін на ці фрукти, то, за словами самих садівників, ціна знижуватиметься в міру збільшення пропозиції місцевого яблука. При цьому негативний ціновий тренд буде притаманний не лише сегменту місцевої продукції, а й може знизитися ціна і на імпортні яблука.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео