Анастасія Кисіль

Як навести лад на столі, у холодильнику, голові та животі - розповідає тернополянин

IMG_2951

Відомий тернопільський тренер Віктор Мацикур поділився найбільш оптимальним варіантом денного раціону харчування.

Віктор Мацикур пропонує таку схему:

- сніданок (з вуглеводів - будь-яка каша, макарони чи картопля, з білкових продуктів - яйця або мясо, співвідношення гарніру до білкового продукту 2:1, тобто наприклад 200 грам каші, 100 грам білкових).

- обід  (з вуглеводів - будь-яка каша, макарони чи картопля, з білкових продуктів - риба або мясо, клітковина - овочі типу капусти, болгарського перцю, помідорів, огірків, зелені, фрукти,  співвідношення гарніру до білкового продукту  і клітковини 1:1:1, тобто наприклад 150 грам каші, 150 грам білкових, 150 грам окремих овочів чи салату з них).

-вечеря  (з білкових продуктів - творог, з клітковини - овочі типу капусти, болгарського перцю, помідорів, огірків, зелені, фруктів, співвідношення білкового продукту до клітковини  1:2, тобто наприклад 150 грам творога, 300 грам салатів і фруктів).

- В перервах між трьома основними прийомами їжі можуть бути два «аперетиви» - жменька горіхів чи зернят, або стакан йогурту, або яблуко чи апельсин, - пише Віктор.

Води треба пити 1,5-2 літри у вигляді чистої, плюс кави, чаю, компоту, а ще якась кількість води буде в готових стравах, салатах, фруктах.

- Подібний раціон це лише загальна «схема», за якою можна сконструювати собі меню на щодень, змінюючи продукти, використовуючи різні методи приготування та рецептуру страв. Однак ця схема дозволить вам навести лад у холодильнику, на столі, у животі, і що саме важливе - у голові. Вам самим вирішувати що їсти, коли і скільки, для цього, крім схеми ви маєте себе добре знати, - пише Віктор Мацикур.

IMG_2952
IMG_2952

До речі, нещодавно тренер поділився рецептом корисних панкейків.

Нагадаємо, Віктор Степанович Мацикур - український спортсмен (бодібілдинг), тренер зі спеціальної і фізичної підготовки Федерації фрі-файту Тернопільської області, громадський діяч. Чемпіон світу з жиму лежачи, віце-чемпіон світу та Європи з фітнесу, віце-чемпіон Європи з жиму лежачи, багаторазовий чемпіон та призер чемпіонатів України. Він увійшов до списку «100 кращих тернополян 2015», нагороджений почесним іменним дипломом Світової Федерації фітнесу WFF/WBBF

- Харчуйтесь здорово і  будьте здорові, друзі.

Фото з допису та відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео