Як працюватимуть сімейні лікарі Чортківської громади, якщо в Україні таки введуть локдаун?

115158-uk

Про необхідність введення жорсткого карантину говорять все частіше. Уряд вже давно заявляє, що карантин таки буде, проте наразі напрацьовується схема та ряд обмежень, які діятимуть. В якому режимі працюватимуть сімейні лікарі, чи зміниться їхній графік роботи, якщо локдаун таки введуть, розповіла заступниця головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги Наталія Ружніцька.

 «Навіть в період жорстких карантинних обмежень сімейні лікарі не припиняють свою роботу. Наша амбулаторія продовжує працювати у звичному режимі та за встановленим графіком. Детальніше про години прийому свого сімейного лікаря можна дізнатися на сайті чи за телефоном.

Та все ж вкотре хочеться наголосити, що йти на прийом до лікаря, якщо у пацієнта будь-які симптоми ГРВІ чи ковіду не варто. Спершу слід зателефонувати і розповісти про перебіг захворювання. Незважаючи на епідемію, сімейні лікарі надалі продовжують приймати пацієнтів із хронічними захворюваннями, проводять планові огляди немовлят. Тому, якщо хворий із яскраво вираженою симптоматикою приходить в поліклініку, він наражає на небезпеку медперсонал та інших пацієнтів

Також попереджуємо мешканців громади, що на прийом варто попередньо записатися і приходити на встановлену годину, щоб зменшити кількість контактів і уникнути черг».

За інф. ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео