Оксана Бучко

Як допоможуть тернопільським рестораторам під час карантину вихідного дня?

1604927080_karantin-vihidnogo-dnja

Тернопільські ресторатори виступають проти карантину вихідного дня. У свою чергу, щоб полегшити збитки у зв’язку з таким рішенням, Уряд обіцяє відновити та розширити програми підтримки.

Вони включають:

-компенсацію частини зарплат робітників у зв’язку з простоєм виробництва. Це програма по частковому безробіттю, завдяки якій навесні-влітку вдалося зберегти понад 450 тисяч робочих місць;

-виплати на дітей для родин підприємців, що діяли навесні цього року;

-разом із Торгово-промисловою палатою опрацьовують механізм реалізації форс-мажорних обставин у зв’язку з карантином вихідного дня.

Які обмеження чекають нас на вихідні, представлять на  засіданні Уряду після розгляду змін до постанови №641, що передбачають посилений карантин вихідного дня, пише Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Як зазначають, Уряд після консультації з бізнесом та експертами обрав таку модель карантинних заходів, яка забезпечить функціонування економіки та не допустить перевантаження медичної системи.

До слова, тернопільські ресторатори збираються сьогодні під стінами ОДА на акцію проти запровадження карантину вихідного дня.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео