Тамара Коблик

У Тернополі встановили нову колонку-качалку, яку передали з Німеччини

Трубчасті колодязі вкрай важливі у період воєнного стану, адже можуть врятувати людей від зневоднення у разі пошкодження центрального водопостачання

Днями працівники «Тернопільводоканал» встановили першу німецьку колонку-качалку на вулиці Полковника Нечая. Про це повідомили на сторінці установи у фейсбуці.

Тернопіль – одне з небагатьох міст в Україні, де вони збереглися, діють та ще й у такій кількості. Саме трубчасті колодязі могли стати альтернативою центральному водопостачанню у «зневоднених» окупантами Маріуполі, Чернігові, Миколаєві та інших містах. Але їх там, на жаль, не було… - йдеться в повідомленні. - Врахувавши гіркий досвід колег, провели ретельне обстеження колонок-качалок у Тернополі й робитимемо це щомісяця. Ті, що підлягали ремонту, запрацювали одразу. Ті, під якими зникла вода в свердловинах, не було сенсу відновлювати. Частина колодязів потребувала настільки вартісного ремонту, що простіше було встановити нові.

Власне, саме нову колонку, яку за сприяння Асоціації «Укрводоканалекологія», передали з-за кордону, встановили на «Новому Світі». Наразі в установі визначають, де облаштувати ще кілька.

Решту колонок переправимо до міст, де досі тривають бойові дії. Дистанційно консультуватимемо колег та надаватимемо іншу допомогу, - пишуть у «Тернопільводоканалі». - Прикметно, що одну зі запчастин колодязя трохи видозмінили у механічній майстерні «Тернопільводоканалу», адаптували до українських умов.

Нагадаємоперелік адрес, де в Тернополі знайти колонки-качалки, можна переглянути за посиланням.

Фото «Тернопільводоканалу»

Вибір читачів за тиждень

Відео