Віра Олександрович

Як у Тернопільському обласному центрі комплексної реабілітації дорогих гостей приймали (фото)

Центр

Відкрити нові відділення планують у Тернопільському обласному центрі комплексної реабілітації. Про це стало відомо сьогодні, 5 лютого, коли установу раптом вирішили відвідати дорогі гості – представники керівництва краю.

Так, голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко із робочим візитом відвідав обласний центр комплексної реабілітації, аби із директором центру Наталією Турецькою оглянули робочі приміщення. Саме там фахівці нині проводять заняття із дітьми і молоддю. Відповідно, гість зміг побачити наявне реабілітаційне обладнання. Окрім того, під час цієї зустрічі, як повідомили на сайті обласної ради, йому вдалося обговорити труднощі, які виникають у роботі центру.

У центрі запланували запустити роботу нових відділень, зокрема, відділення денного перебування, якого вкрай потребує область, каже Михайло Головко. Наразі тривають ремонтні роботи на 2-му і 3-му поверхах будівлі центру. Без завершення ремонту повноцінна діяльність нових відділень – неможлива. Ми підняли й питання поповнення матеріально-технічної бази новим реабілітаційним обладнанням. Обласна рада готова всіляко допомагати розвитку установи, адже тут виконують особливу місію – навчання і реабілітації дітей та молоді.

Як зазначив голова облради, вихованці Центру постійно долучаються до волонтерської роботи і допомоги військовим. Наприклад, зараз вони плетуть маскувальні сітки для оборонців на сході України. Раніше передавали книги, одяг, засоби гігієни, іграшки дітям східних областей. Наразі відомо, що влітку там розпочне роботу «Центр розвитку соціального підприємництва», тобто запрацює швейна майстерня, перукарня, майстерня з роботи із металом і ремонт візків та кондитерський цех. Власне, навчатимуться й працюватимуть там діти із інвалідністю.

1
1

Як повідомили на сторінці Тернопільський обласний центр комплексної реабілітації з Наталею Турецькою, саме сьогодні, 5 лютого, цю установу відвідала і новопризначена чиновниця обласної держадміністрації (ОДА) Наталія Найчук - директор Департаменту соціального захисту населення Тернопільської ОДА. 

2
2

У дописі, зокрема, йдеться (цитуємо): «Візит проходив у приємній атмосфері та був сповнений ділового конструктиву. Наталя Турецька провела екскурсію закладом: показала реабілітаційне обладнання й робочі приміщення, де проводять заняття з дітьми і молоддю; як сучасну, так і витриману часом, матеріально-технічну базу; зосередила увагу на важливих деталях. Гостя також піднялася на новозбудований 3-й поверх, де наразі тривають ремонтні роботи, адже в найближчому майбутньому планується запуск нових відділень для вихованців Центру, розширення вже наявних робочих просторів й впровадження новітніх проектів, що потребують додаткових спеціальних приміщень….»

3
3

Разом із тим, Наталя Турецька розповіла історію формування закладу й наочно продемонструвала контраст «що було » і «як стало». Оскільки до 2014-му будівлі і приміщення закладу перебували в непридатному для реабілітації людей з інвалідністю стані.

4
4

Нагадаємо, лише 3 лютого депутату Тернопільської обласної ради Наталі Турецькій на 5-му засіданні 1-ї сесії вручили грамоту Верховної Ради. Принагідно вона подякувала і колективу Центру, і всьому депутатському корпусу за те, що вони підтримали створення і розвиток такої необхідної для краю установи. Мовляв, якби не їхні спільні зусилля, про жодні здобутки говорити було б неможливо.

Фото зі сторінки Тернопільський обласний центр комплексної реабілітації з Наталею Турецькою, а також сайту обласної ради 

Вибір читачів за тиждень

Відео