Віра Олександрович

Як уночі ділили наші гроші народні депутати із Тернопільщини (фото)

Osnovne

Гарячішої теми, як ухвалення Державного бюджету-2019, нині в українських медіа немає. Тож «Терен» вирішив перевірити, як голосували за кошторис на наступний рік народні депутати із Тернопільщини?

Нагадаємо, у Верховній Раді доопрацьований Кабміном Держбюджет-2019 у другому читанні і в цілому прийняли о 6-й годині ранку сьогодні, 23 листопада. І це – рекордно швидко, адже два попередніх роки все робили «під ялинку» – у 20-х числах грудня.

Що цікаво, законопроект про Державний бюджет підтримали 242 народних депутати, причому 40 голосів дали представники так званих «опозиційних» сил. Натомість представники партії Олега Ляшка вперше не дали жодного голосу «за».

Варто зауважити, що Проект цього документу (оригіналу із усіма правками ще не оприлюднили – прим.) після першого читання передбачав доходи у сумі 1 трлн 8 млрд 375 млн 99,7 тис. грн, причому витрати – 1 трлн 94 млрд 368 млн 288,1 тис. грн. Граничний обсяг дефіциту держбюджету – 89 млрд 989 млн 320 тис. грн. До того ж, 40% державного бюджету піде на виплату кредитів і боргів.

Графіка
Графіка

От за такий бюджет і проголосували уночі. І мажоритарники від «Блоку Петра Порошенка» (БПП): Олег Барна, Тарас Юрик, Микола Люшняк були «за». Представник Тернополя від «Самопомочі» Тарас Пастух –  «утримався», а позафракційний свободівець Михайло Головко натиснув кнопку «проти».

Снимок1
Снимок1

Ще один тернопільський народний депутат (від «Народного фронту») Роман Заставний також підтримав Держбюджет-2019. Його колега по фракції Володимир Соляр – теж був «за», а представник фракції «Блок Петра Порошенка» Ігор Побер, зрештою, не міг мати іншої думки, а тому – без сумнівів «за».

Снимок2
Снимок2

До слова, Рух ЧЕСНО виявив, що від голосування за бюджет значною мірою залежить розмір виділених із бюджету субвенцій на округи мажоритарників. Тому їхній інтерес – цілком зрозумілий (докладніше про тернопільських мажоритарників, субвенції і відкриті списки читайте ТУТ).

Фото із відкритих джерел, графіка - Рух ЧЕСНО

Вибір читачів за тиждень

Відео