Як тернопільські художники допомагають бійцям АТО

Друге життя дають гільзам від боєприпасів митці в Тернополі та області. Гільзи розмальовують та прикрашають в техніці декупажу, а тоді продають на аукціонах в Інтернеті. Виручені гроші, звісно ж, йдуть знову на потреби бійців АТО.

- Спочатку я розмальовував каски, - розповідає тернопільський художник Микола Кафтан. – А потім хлопці із «Самооборони Майдану Тернопільщини» привезли гільзи із зони АТО, то й якось так вирішили, що  можна було би спробувати і їх розмалювати.

Гільзи привезли різних розмірів, тож пан Кафтан почав їх розмальовувати олійними фарбами.

- Вибирав типові українські сюжети. Надихали мене роботи українського художника Миколи Пимоненка. Першою була гільза метрового розміру – від «Рапіри». Продали її за дві тис грн бійцю АТО – в подарунок. Потім почав розмальовувати гільзи від протитанкових снарядів. Нещодавно розмалював ще одну гільзу – на ній зобразив бійця АТО.

Продають розписані гільзи і волонтери «Логістичного центру допомоги бійцям АТО». Над ними працювали дітки із художньої школи ім. Бойчука.

Однак гільзи не лише розписують, також їх прикрашають різними техніками. Зокрема, активістка «Волонтерської Ліги Чорткова» Наталія Крулевська прикрашає їх в техніці декупаж. Працює також із різними гільзами, які привозять волонтери із Донбасу.

- Прикрашаю їх сама, деякі потім розписую віршами. Такі от декоративні речі продаємо на аукціонах, - розповіла нам Наталія. – Перші роботи - тубус від ПТУРа та гільзи від гаубиці, вже продали. Зараз почався ще один аукціон.

Стартові ціни на такі роботи – від 550 грн. Придати без аукціону можна за 1 500 грн.

Такі аукціони волонтери проводять час від часу, але обіцяють продовжувати, адже такі торги допомагають заробити грошей на потрібні для бійців ліки, одяг та харчі. І хоч це і крапля в морі, але все одно допомога.

Довідка:

Стежити за аукціонами можна на сторінках волонтерських організацій та самих волонтерів

«Самооборона Майдану Тернопільщини» (Лілія Мусіхіна) -http://https://www.facebook.com/vakatsii

«Волонтерська Ліга Чортків» -

«Логістичний центр допомоги бійцям АТО» - 

Джерело: te.20minut.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео