Тамара Коблик

На Тернопільщину насувається Південний циклон: чого очікувати від погоди

24 листопада прогнозують опади різного фазового стану, тумани, ожеледицю та паморозь

24 листопада Тернопільщина перебуватиме під впливом атмосферних фронтів від Південного циклону. Очікуються опади різного фазового стану, тумани та утворення ожеледно-паморозевих явищ. Про це попереджають у Тернопільському гідрометцентрі.

24 листопада буде хмарно. Вночі помірні, вдень невеликі опади (дощ та мокрий сніг). На дорогах ожеледиця. Вночі та в першій половині дня туман, налипання мокрого снігу, ожеледь. Вітер північно-західний, 5 – 10 м/с. Температура впродовж доби від 3° морозу до 2° тепла.

В другій половині дня 23 листопада та  вночі і в першій половині дня 24 листопада очікується туман видимістю 200 – 500 м, налипання мокрого снігу, ожеледь. 23 – 24 листопада на дорогах ожеледиця (І рівень небезпечності, жовтий – НМЯ І), - нагадують метеорологи.

25 – 26 листопада буде хмарно, місцями невеликий сніг та мокрий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7 – 12 м/с. Температура впродовж доби від 3° морозу до 2° тепла.

24 листопада відзначається день преподобного Феодора Студита, сповідника. У народі казали: “З дня святого Феодора Студня прилітають зимові вітри, від яких буває холодно на дворі й морозно на землі”. Зазвичай з цього дня починає студити і морозити: “На Студня холоднеча що не день — лютіша і гірша”. Часто це буває сніжний день. Якщо цього дня було вогко та йшов сніг, чекали відлиги до Введення (4 грудня). Якщо день був ясним, незабаром мало бути похолодання. За 24 листопадом передбачали погоду на майбутню зиму: якщо день був теплим, то й зима буде теплою, і навпаки.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео