Євгенія Цебрій

«Ця хвиля у півтора рази вища, ніж попередня»: яка ситуація з захворюваністю на COVID-19 на Тернопільщині (відео)

Таких високих показників медики ще не спостерігали від початку епідемії ковіду.

За останню добу на Тернопільщині лабораторно підтвердили 1 тис. 330 випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Це дещо менше у порівнянні з попередньою добою, коли зареєстрували 1 тис. 439 випадків. Однак загалом темпи захворюваності наразі високі. Про це повідомила  завідувачка відділу епіддосліджень (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань обласного центру контролю та профілактики хвороб Світлана Маціпура. 

- Темпи захворюваності не спадають, а продовжують наростати, - каже вона. – Але прогнозуємо, що показники мали б піти на зниження. Ми аналізували попередні хвилі, які показали, що орієнтовно через три тижні росту четвертий йде на зниження.

За словами Світлани Маціпури, на Тернопільщині продовжують лікуватися від ковіду 17. тис 248 людей. Захворіли 166 дітей, 45 медиків, 87 працівників закладів освіти. У області переважає циркуляція «Омікрону» у порівнянні з «Дельтою». 

- «Омікрон» швидше поширюється: одна людина заражає одну людину, - зазначає фахівчиня. 

Починаючи з другого тижня січня цього року захворюваність на COVID-19 більша, ніж у аналогічний період минулого року, продовжує Світлана Маціпура. 

- Навіть порівняно з попередньою хвилею, яка була у нас восени, ця хвиля у півтора рази вища, а у деякі тижні навіть у два рази, - каже вона. - Таких показників від початку епідемії ковіду ми ще не спостерігали.

Як повідомляє раніше лікар-епідеміолог, найбільше на COVID-19 хворіють у Чорткові, найменше – у Тернополі. 

Фото: depositphotos

Вибір читачів за тиждень

Відео