Віра Олександрович

Якщо у Тернополі хтось злісно порушуватиме карантин, на нього прийде анонімка

Основне

Тернополяни тепер можуть анонімно скаржитися на злісних порушників, які не дотримуються правил карантину.

Нагадаємо, перед Відділом зв’язків із громадськістю та ЗМІ Тернопільської міської ради поставили завдання розробити онлайн-форму для подачі мешканцями скарг щодо недотримання суб’єктами господарювання умов карантину. Фахівці впоралися швидко.

У час пандемії та стрімкого поширення захворювання COVID-19 на території Тернополя та міської громади, усі суб’єкти господарювання зобов’язані в своїй роботі неухильно дотримуватися санітарних та протиепідемічних правил, нагадали у міській раді.

Штаб1
Штаб1

Свого часу, коли тільки розпочалися карантинні заходи, ми створили для тернополян можливість дати інформацію про людей, які повернулися з-за кордону і не дотримуються самоізоляції, або мають вигляд хворих, але відвідують громадські місця, – пригадує міський голова Сергій Надал. – Це було дуже актуально і довело свою ефективність. Ми отримали чимало повідомлень. І це дуже допомогло, ми змогли врятувати багато людей від захворювання. Зараз, коли є чимало скарг на порушення карантинних норм, але перевіряючі не встигають їх фіксувати, нам знову допоможе подібний сервіс. 

Тож із метою оперативного реагування відповідними службами на недотримання правил карантину, для тернополян уже створили відповідну форму, за якою можна анонімно повідомляти про порушення. Форму можна заповнити за посиланням.

Кожен небайдужий, який бачитиме порушення чи зловживання карантинними вимогами з боку перевізників, закладів громадського харчування, торговельних центрів або магазинів зможе легко заповнити цю форму, наголошує мер. – Треба лише вказати, які порушення людина помітила. Ця інформація буде в постійному доступі для правоохоронців. Вони зможуть реагувати максимально оперативно. Я дуже сподіваюся, що це буде реальна інформація, а не тиск на того чи іншого підприємця. Ми зацікавлені в тому, щоб бізнес працював. Покарання будуть нести лише ті, хто не має соціальної відповідальності. 

До слова, на засіданні оперативного міського Штабу із подолання наслідків надзвичайної ситуації вчора, 17 червня, ухвалили чимало цікавих рішень. Окрім того, зобов’язали правоохоронців ретельніше виконувати свою роботу із покарання порушників.

Фото з сайту міської ради і трансляції засідання Штабу на сторінці Сергія Надала у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео