Єдиний в Україні храм-пантеон Героїв АТО потребує допомоги

храм-пантеон3

Допомогти із завершенням робіт у єдиній в Україні каплиці-пантеоні Героїв АТО, що знаходиться у Шумському районі на Тернопільщині, просить Тернопільська єпархія УПЦ Київського Патріархату.

– Нині у храмі, який зведено з ініціативи протоієрея Андрія Любуня, триває розпис купола та інші роботи, для завершення яких бракує коштів, адже переважно їх фінансують рідні загиблих і волонтери, – йдеться у зверненні.

храм-пантеон
храм-пантеон

Також єпархія повідомляє, що 5-7 серпня в рамках відзначення 1030-річчя Хрещення Руси-України на Тернопіллі відбудеться Всеукраїнське паломництво родин бійців, які загинули під час бойових дій на Донбасі, та ветеранів АТО. У день Успіння святої праведної Анни у Лішні відбудеться Архієрейська Літургія.

Небайдужих краян просять долучитися до створення каплиці-пантеону Героїв АТО. Кошти можна переказувати на картку у Приватбанку 4731 2191 0733 1187 на ім'я Любуня Андрія Степановича.

храм-пантеон1
храм-пантеон1

храм-пантеон2
храм-пантеон2

Довідка:

Каплицю-пантеон освятили минулоріч 7 серпня. Перша історична згадка про це місце датується 1625 роком. Біля джерела стояла дерев’яна капличка у якій знаходилася фігура святої Анни. Комуністичною владою капличку було розібрано та спалено. У 1991 році святиню було відновлено та освячено 7 серпня, у день Успіння Святої Праведної Анни. У 2010 році тут було освячено хрест та камінь під будівництво духовного комплексу.

Фото Тернопільська єпархія УПЦ КП

Вибір читачів за тиждень

Відео