Орест Сарматський

Європейський Союз заопікувався громадами Тернопільщини

Коцюбинецька ОТГ, Тернопіль (1) (Copy)

Програма «U-LEAD з Європою» спільно з міжнародним благодійним фондом «Карітас Україна» реалізовують проєкт «Підтримка об’єднаних територіальних громад у боротьбі з пандемією COVID-19».

У рамках цього проєкту об’єднані територіальні громади отримують «скриньки здоров’я», які складаються із засобів індивідуального захисту та предметів першої необхідності для медичних працівників.

- Пандемія COVID-19 викликала труднощі навіть серед найбільш підготовлених медичних закладів. У багатьох  громадах зіштовхнулися з такою проблемою як дефіцит засобів індивідуального захисту, які необхідні як медикам, так і пацієнтам для їхньої безпеки. Програма «U-LEAD з Європою» спільно з міжнародним благодійним фондом «Карітас Україна» знайшли можливість допомогти громадам, оскільки протистояти пандемії це наше спільне завдання, а разом ми дійсно сильніші, – зазначила керівниця Тернопільського регіонального U-LEAD Наталія Онищук.

У кожному наборі: маски – 440 шт., халати – 30 шт., рукавиці – 800 пар, дезінфектор для рук – 3 пляшки (ємність - 1 л), дезінфектор для поверхонь – 1 пляшка (ємність - 5 л), термометр – 1 шт., респіратори – 16 шт., захисні окуляри – 8 шт. Усі товари сертифіковані згідно із міжнародними стандартами.

- Днями медичні працівники Новосільської громади отримали комплекти засобів індивідуального захисту, що допоможе залишатися нам в безпеці та підтримувати здоров’я наших мешканців. Для нас ця допомога дуже цінна та своєчасна. Ми обслуговуємо понад 3 тисячі жителів Новосільської громади, щоденно маємо більше 10 виїздів до хворих з дотриманням усіх правил інфекційного контролю.  Також на огляд в амбулаторію постійно приходять пацієнти. Забезпечуємо постійний контроль поточного стану пацієнтів хворих на COVID 19 та контактних осіб. На особливому контролі люди, які повернулись за кордону. Все це вимагає щоденного захисту медиків, на що дуже часто не вистачає засобів. Дуже приємно, що є організації, які розуміють потреби медиків та допомагають їм. Ми це цінуємо», – розповідає Оксана Кузик, директор Новосільської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Невдовзі громади Тернопільщини отримають додатково ще набори захисних масок у кількості 300 штук. Маски можуть бути передані для працівників ОТГ, які надають публічні послуги – ЦНАП, відділи освіти, центри надання соціальних послуг та інші заклади.

Нагадаємо, що Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами – членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео