Їжовик гребінчастий: природна підтримка здоров'я людини

Новини компаній

Їжовик гребінчастий — це великий білий гриб, який візуально схожий на левову гриву (це і пояснює його другу, народну назву — левова грива) і широко використовується в азійських країнах у харчовій, фармацевтичній та косметичній промисловості. 

Численні дослідження підтверджують, що використання їжовика гребінчастого може принести значну користь фізичному, когнітивному та психічному здоров'ю, зокрема підтримати пізнання та настрій, зменшити занепокоєння та запалення, а також багато та багато іншого.

Левова грива дуже цінується за її вплив на психоемоційний стан. Багато вчених стверджують, що вона може стати чудовим альтернативним засобом для лікування депресії. Такий гриб комплексно впливає на здоров'я нервової та психічної системи, зокрема:

  • сприяє збільшенню кількості нейротрансмітерів;
  • зменшує втрату росту нервів, спричинену стресовими ситуаціями;
  • мінімізує запальні процеси, пов'язані з депресією.

Дослідження підтверджують, що екстракт їжовика гребінчастого дійсно допомагає полегшити тривожність і занепокоєння, мінімізувати стрес, покращити якість сну та зменшити прояви депресивних розладів. І на цьому корисні властивості такого чудо-гриба не закінчуються. 

Йому також під силу:

  • Зменшити ризик розвитку деменції. З віком зростає ризик зниження когнітивних (розумових) функцій та розвитку порушень розумової діяльності. Їжовик гребінчастий допомагає уповільнити ці процеси, його активні компоненти прискорюють ріст клітин головного мозку та сприяють його нормальному функціонуванню. Також екстракт цього гриба сприяє зростанню, виживанню та деяким фізіологічним функціям як нових, так і зрілих нейронів.
  • Підтримати здоров'я травного тракту. Левова грива знижує ризик розвитку виразкових уражень шлунка та кишківника, а якщо такі захворювання вже розвинулися, її вживання допомагає їхньому якнайшвидшому рубцюванню. Вчені припускають, що активні компоненти даного гриба здатні впливати на активність та життєздатність бактерій Хелікобактер Пілорі, які є поширеними провокаторами виразки. Крім того вживання їжовика гребінчастого допомагає пацієнтам із запальними захворюваннями кишківника, зокрема з виразковим колітом та хворобою Крона. Така добавка полегшує самопочуття за таких проблем зі здоров'ям і покращує якість життя.
  • Підвищити імунітет. Екстракт левової гриви допомагає нашій імунній системі ефективніше протистояти бактеріям, вірусам та іншим шкідливим речовинам. Це підтверджують дослідження. Вчені припускають, такі властивості даного гриба багато в чому зумовлені його впливом на якісний і кількісний склад кишкової мікрофлори.
  • Зменшити ризик онкології. Їжовик гребінчастий є потужним антиоксидантом, що робить його неймовірно корисним для профілактики ракових захворювань. Також у його складі є кілька сполук, які можуть допомогти у боротьбі з раком. Декілька досліджень підтвердило, що вживання екстракту такого гриба сприяє лікуванню раку легень, товстої кишки та деяких інших видів онкології. Звісно, можливість використання добавок такого засобу під час лікування раку необхідно обговорити з лікарем, але його профілактичні властивості може оцінити кожен.

Дізнатися про те, яку ще користь може принести їжовик гребінчастий можна в розширеній статті на сайті Біовіт: https://biovit.ua/ua/news/Zdorovyiy-obraz-zhizni/vse-o-ejovike-grebenchatom

А відчути користь лев'ячої гриви для здоров'я дуже просто – потрібно купити їжовик гребінчастий у вигляді БАД, наприклад, у капсулах чи порошку. 

Сучасні виробники пропонують широкий вибір БАДів з їжовиком гребінчастим, кожен може вибрати той варіант, який припаде до смаку саме йому. Такі засоби зазвичай добре переносяться та не викликають небажаних побічних ефектів. Але пам’ятайте, що самолікування може бути шкідливим для здоров'я, тому вживайте препарати відповідально.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео