Анастасія Кисіль

Юні тернопільські лижники привезли «срібло» і «бронзу» із Всеукраїнських змагань

IMG_6093

У місті Сколе, що на Львівщині, завершилася IV зимова Гімназіада України з лижних гонок та етап розіграшу Кубка України. Впродовж трьох днів 125 учасників із десяти областей України та міста Києва змагалися за нагороди у гонках класичним та вільним стилем.

Про це написали в Управлінні молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської ОДА.

Учасниками змагань стали і вихованці Тернопільської обласної ДЮСШ із зимових видів спорту.

Серед старших юнаків Назарій Тесельський виборов на Гімназіаді бронзову медаль у гонці класичним стилем на 5 кілометрів.

Олексій Качурай зайняв п’яте місце на Кубку України в гонці класичним стилем на 10 кілометрів і виконав норматив кандидата в майстри спорту України.

Також на етапі Кубка України у перегонах вільним стилем на 15 кілометрів Олексій Качурай завоював срібну нагороду (тренер Ілля Камоцький).

- Це велике досягнення для Тернопільщини і для нашої школи зокрема, оскільки багато років лижні гонки в нашій області не розвивалися як окремий вид спорту, - прокоментувала виступ своїх вихованців на сторінці школи в соцмережах директор ОДЮСШ із зимових видів спорту Світлана Крикончук.

Відбувалися перегони на навчально-спортивній базі «Тисовець». За підсумком усіх результатів, перше місце посіли представники Сумської області, на другому місці команда Київської області, а замкнули трійку лідерів спортсмени з міста Києва.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео