З початку року послугами обласної служби зайнятості скористались 135 переселенців

91796

З початку року послугами обласної служби зайнятості скористались 135 внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО. Найбільшепереселенців звернулося до Тернопільського міськрайонного центру зайнятості – 50, Теребовлянського – 13, Чортківського – 11, Кременецького – 9, Борщівського та Лановецького районних центрів зайнятості – по 8. Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Василь Олещук.

«Працевлаштовано 51 переселенця, – зазначив він. – Зокрема, шляхом виплати одноразової допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності – 1 безробітного, з компенсацією роботодавцям витрат на оплату праці – 16 внутрішньо переміщених осіб, а з компенсацією витрат для проходження медогляду – 1 таку особу».

Професійне навчання проходили 13 переселенців, після його закінчення 11-ти з них надано місця праці. До громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 5 осіб.

«Нині на обліку в обласній службі зайнятості перебуває 22 безробітних з числа переселенців, для яких продовжується пошук роботи», – сказав Василь Олещук.

До слова, допомогу по безробіттю на 01.12.2016 отримували 15 безробітних даної категорії громадян (68,2% від їх загальної чисельності). Середній розмір цієї допомоги з початку року зріс на 41,7% і становив 1479 грн.

Прес-служба обласного центру зайнятості

Вибір читачів за тиждень

Відео