Юлія Пацкаль

З ялинкою чи без: яким буде Новий рік під час воєнного стану у Тернополі

Масові святкові заходи проводити не планують, а от чи буде в міста ялинка - мають вирішити тернополяни під час опитування від міськради

Для тернополян цьогоріч проведуть опитування щодо бачення святкування Нового року та Різдва Христового. Про це в ефірі радіо Roks повідомив міський голова Сергій Надал.

Він наголосив, що зараз не на часі проводити будь-які масові святкові заходи. Але остаточне рішення щодо встановлення ялинки на Театральному майдані прийматимуть після опитування тернополян. Проте у якому форматі проведуть це опитування, мер не уточнив. 

Я думаю, що відповідь на це питання мають дати самі тернополяни. Думаю, що ми зробимо якесь опитування серед людей. Однозначно, що не може бути цього року масових святкувань, заходів та гулянь, катань, громадського харчування, алкоголю. Можливо, це буде варіант лише облаштування ялинки у патріотичному стилі, можливо, це будуть якісь каруселі, щоб діти змогли відпочити. Але швидше за все не буде додаткових елементів, які пов'язані з ковзанкою, оскільки це дуже енергозатратно. А є завдання економити електроенергію, - пояснив Сергій Надал.

Нагадаємо, скандал щодо встановлення головної новорічної ялинки виник у Києві. Столична влада попередньо запланувала встановили ялинку, а дизайнери вже навіть представили проєкт - новорічна красуня має бути оздоблена у кольорах синьо-жовтого прапора. Однак чимало киян вважають, що ялинка цього року - не на часі. Кошти, витрачені на придбання, монтаж, обслуговування та демонтаж люди пропонують віддати ЗСУ чи на допомогу вимушеним переселенцям. Петиція про відмову від встановлення головної ялинки країни тільки за добу набрала понад 6 тисяч голосів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео