Ростислав Фук

З'явився рейтинг областей за рівнем корупції: на якому місці Тернопільщина

У НАЗК створили інфографіку областей на основі кількості записів у Єдиному державному реєстрі людей, які вчинили корупційні правопорушення

Корупція

Національне агентство з питань запобігання корупції оприлюднило рейтинг областей за рівнем корупції. Тернопільщина ввійшла в першу десятку. Про це йдеться на сторінці  Єдиного державного реєстру, пише Суспільне.

У НАЗК створили інфографіку областей на основі кількості записів у Єдиному державному реєстрі людей, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Перше місце посіла Львівська область, друге — Дніпропетровська, третє — Київська, четверте й п’яте — Одеська та Вінницька області відповідно.

Тернопільщина за рівнем корупції за 2023 рік — на дев’ятому місці. У її реєстрі зафіксували 123 записи. Для порівняння, у Львівській області — 250 записів.

У Тернопільській області з цих 123 записів 35 зафіксували у справах про адміністративні правопорушення, 88 — у кримінальних справах.

Нагадаємо, в 2023 році Тернопільщина неодноразово прославилася у корупційних скандалах. Так, 26 червня голові Тернопільської обласної ради Михайлу Головку та двом ексзаступникам голови обласної військової адміністрації повідомили про підозру за частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України.

Також, як писав Терен, 11 липня 2023 року повідомлено про підозру у зловживанні впливом чинній народній депутатці Людмилі Марченко та її помічниці. 

Читайте також: Володимир Труш прокоментував обшуки НАБУ в “білому домі” у Тернополі. 

Банка білих грибів, «індєєц» і броня: НАБУ оприлюднило записи вимагання коштів у підприємця з Тернополя.

Фото з відкритих джерел та НАЗК

Вибір читачів за тиждень

Відео