Тамара Коблик

За дорогу зі столиці заліщанин «заплатив» шахраям 12 тис. грн

Хто знайомий з правилами онлайн-платформи, той знає – оплата здійснюється лише тоді, коли послуга надана. У потерпілого зловмисники стали вимагати передоплату. Той з картки перекинув обумовлену суму

06-Центр-шахраї

Повертаючись зі столиці, 51-річний заліщинин вирішив скористатися онлайн-платформою для пошуку автомобільних попутників. Чоловік зізнається, що вперше довелося замовляти таку послугу, тому не думав, що потрапить на гачок шахраїв. 

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Замовивши поїздку для себе та двох товаришів, заліщанин мав оплатити 2700 гривень. Хто знайомий з правилами онлайн-платформи, той знає – оплата здійснюється лише тоді, коли послуга надана. У потерпілого зловмисники стали вимагати передоплату. Той з картки перекинув обумовлену суму.

Зрозумівши, що вхопили «жертву» на гачок, шахраї стали видурювати більше грошей. Поставили умову, аби чоловік окремо за кожен квиток перерахував ще по 900 гривень, а отримані 2700 обіцяли повернути. Словом, у результаті – ні поїздки, ні грошей. Загальна сума втрат склала майже 12 тисяч гривень.

Поліцейські звертаються до жителів області бути вкрай обережними, замовляючи товар чи послуги онлайн.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео