Віра Олександрович

За хабар посадовцю на Тернопільщині «світить» великий штраф або навіть тюрма

141

На Тернопільщині судитимуть інспектора відділу Державної служби із надзвичайних ситуацій (ДСНС). На думку правоохоронців, він тримав 2 400 доларів США хабаря за допомогу працевлаштуванні. 

Про це сьогодні, 21 січня, повідомили в обласній прокуратурі. Прокоментував ситуацію заступник керівника цієї структури Юрій Табака.

- Обвинувальний акт щодо головного інспектора відділу запобігання надзвичайним ситуаціям районного управління ГУ ДСНС України в Тернопільській області вже скерували до суду, - каже він. – Посадовець отримав 2 400 доларів США за вплив на прийняття рішення щодо працевлаштування у підрозділі ДСНС. 

Йдеться про звинувачення за ч. 2 ст. 369-2 КК України – «прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди». Караються такі дії в Україні штрафом від 12 тис. 750 грн до 25 тис. 500 грн, бо це залежить від неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

- За версією слідства, посадовець пообіцяв місцевому жителю за 2 400 доларів США працевлаштування в підрозділах УДСНС в Тернопільській області та подальше переведення на роботу до Тернопільського районного управління ГУ ДСНС України в області, - уточнює Юрій Табака. - Претендент на роботу звернувся до правоохоронців із заявою про злочин і працівника ДСНС затримали під час одержання ним неправомірної вигоди. 

До слова, розслідування здійснювали слідчі 3-го слідчого відділу (з дислокацією у Тернополі) Територіального управління Державного бюро розслідувань (ДБР), розташованого у Львові, за оперативного супроводу працівників УСР в Тернопільській області ДСР НП України.

Фото надане пресслужбою Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео