Тамара Коблик

За пів року - понад 15 тис. грн штрафів: результат роботи рибоохоронного патруля на Тернопільщині

А от збитки, завдані рибному господарству, склали 127 тис. 908 грн

У період з 1 січня по 30 червня інспекторами Тернопільського рибоохоронного патруля було проведено 118 рибоохоронних рейдів. В результаті, викрито 246 порушень природоохоронного законодавства, з яких 7 грубих. Також складено 203 адмінпротоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства). Крім цього, оформлено 36 актів виявлення та вилучення безгосподарського майна. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільського рибоохоронного патруля.

За даний період на порушників накладено 15130 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству, склали 127908 грн. В ході проведених заходів інспектори вилучили 39 кг водних біоресурсів, з яких 37 кг за актами безгосподарського майна. Також конфісковано сім од. заборонених знарядь лову та ще 36 од. - за актами безгосподарського майна.

Крім цього, 7 справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Для прикладу, 3 травня під час патрулювання, інспекторами Тернопільського рибоохоронного патруля виявлено та задокументовано грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на річці Серет біля с. Більче-Золоте Чортківського району Тернопільської області. Близько 15 години виявлено місцевого мешканця, який здійснював вилов риби забороненим знаряддям лову – сіткою «екраном». Заборонене знаряддя лову вилучено. Риби та інших водних біоресурсів громадянину виловити не вдалось.

17 травня інспекторами Тернопільського рибоохоронного патруля близько 6 години 15 хвилин виявлено громадянина, який здійснював вилов риби забороненим знаряддя лову – сіткою. Заборонене знаряддя лову вилучено. Пійманий при постановці сітку у воду, риби не зловив. Інцидент трапився на річці Серет біля с. Голігради Чортківського району Тернопільської області.

4 червня інспекторами Тернопільського рибоохоронного патруля виявлено двох місцевих мешканців які здійснювали вилов риби забороненими знаряддям лову -  сіткою «хваткою» (дві од.). Інцидент трапився на річці Стрипа поблизу с. Денисів Тернопільського району Тернопільської області.

На осіб складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ передано до суду.

Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Тернопільській області закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо Ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти на цілодобову «гарячу лінію» Тернопільського рибоохоронного патруля: (0352) 27 - 70 – 34 та (097) 427- 85- 95.

Фото Тернопільського рибоохоронного патруля

Вибір читачів за тиждень

Відео