Тамара Коблик

За побиття двох військовозобов'язаних у Тернополі відкрили кримінальне провадження (відео)

На відео, опублікованому у соцмережах, зафіксували, як працівники військкомату застосовують фізичну силу до двох лежачих чоловіків

Били двох військовозобов'язаних у Тернополі – зареєстрували кримінальне провадження. Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

За вказаним фактом зареєстровано кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією ч.5 ст.426-1 КК України – перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинене в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі.

На відео, опублікованому у соцмережах, зафіксовано як працівники територіального центру комплектування та соціальної підтримки застосовують фізичну силу до двох лежачих громадян. Службовці наносять місцевому мешканцю та гостю міста численні удари кулаками.

Наразі встановлюють усі обставини та особи кривдників, вирішують питання про повідомлення вказаним особам про підозру.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові, процесуальне керівництво – Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Обласний ТЦК відреагував на ситуацію на своїй сторінці у фейсбуці.

З метою зʼясування усіх обставин, які призвели до подій, які викладені у відео, розповсюдженого у соціальних мережах, призначено службове розслідування. Правову оцінку діям посадових осіб ТЦК СП буде надано відповідними правоохоронними органами.

Нагадаємо, це вже другий скандал пов'язаний із застосуванням сили до військовозобов'язаних у Тернополі за два останні дні. У соцмережах поширюють відео під назвою «Нічний бусик. Тернопіль», де видно як люди у формі примусово «пакують» в бус чоловіків. Обидва інциденти сталися увечері 6 жовтня - один на вул. Лучаківського біля супермаркету АТБ, інший - на вул. Тарнавського біля ресторану «Бахус». Перелякані перехожі все зняли на відео.

Фото - скріншот з відео

Вибір читачів за тиждень

Відео