Орест Сарматський

За рік молоко в Україні подорожчало на 15% (Агроновини)

1502 (Copy)

В Україні кожного місяця ціна молока зростає.

За останній місяць молоко подорожчало на 0,65 грн/л і тепер його середня вартість становить у виробників — 21,98 грн/л. За рік ціна продукту зросла на 3,5 грн/л або на 15%. Експерти стверджують, що висхідна динаміка триватиме. Наразі, найдешевше молоко від виробників коштує в Чернівецькій обл. — 15,9 грн/л, а найдорожче в Кіровоградській обл. — 26,88 грн/л. На думку аналітика АВМ Володимира Андрійця, впродовж жовтня висхідний тренд зберігатиметься, хоча темпи зростання можуть бути значно меншими у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. В цьому вирішальне значення матимуть вартість кормів цьогорічного врожаю. Дефіцит сировини та скорочення ВРХ також додають тиску на ціни. Зокрема, нещодавно йшлося, що в Україні за рік скоротилось виробництво промислового молока попри той факт, що кількість корів у господарствах зросла. Джерело: https://kurkul.com

Ціни на соняшник ростуть вже на старті сезону — аналітики

1501 (Copy)
1501 (Copy)

В цьому сезоні Україна збере на 10-15% соняшникового насіння більше, ніж торік. Така ситуація сприятиме нарощуванню експортного потенціалу ринку соняшникової олії і шроту. Водночас ціни на сировину ростуть вже на старті сезону. Попри очікування рекордного врожаю соняшнику, в Україні фіксується значне відставання збиральних робіт. Намолочено майже 6 млн тонн соняшника. Своєю чергою фермери вибудовують різні стратегії продажу націлені на «розігрів» ринку. Це підтверджує перший місяць маркетингового року, оскільки ціни на сировину ростуть вже на старті сезону. Тому експерти пророкують доволі нетиповий сезон.

- Погода вносить корективи на прогноз врожайності соняшнику та хід збиральних робіт. Наразі кількість прогнозованого врожаю знижено з рекордних рівнів. Проте умови для виробництва соняшнику набагато сприятливіші порівнюючи з часом дозрівання, — йдеться в повідомленні.

Джерело: https://kurkul.com

Вибір читачів за тиждень

Відео