Віра Олександрович

За що аграріям та експортерам дякували на Тернопільщині (фото)

Відзнаки_основне

Кращих платників податків Тернопільщини нагородили урочисто. Ця вагома зустріч за підсумками роботи у 2017 році відбулася у Тернополі 2 березня. Прикметно, що серед відзначених було багато відомих аграріїв.

На заході були присутні: керівники Головного управління ДФС в області і Тернопільської митниці ДФС, голова обласної державної адміністрації Степан Барна, голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук і, звісно ж, платники податків. Дійство мало назву: «Сумлінна сплата податків – запорука процвітання Тернопільщини», повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Розширили базу надходжень до місцевих бюджетів

Роль господаря під час зустрічі у готельному комплексі «Авалон» виконував начальник Головного управління ДФС в області Ігор Комендат. Саме він вручав нагороди, а також першим висловлював вдячність кращим платникам податків у 2017 році.

До Зведеного бюджету України із нашої області надійшло 5,1 мільярда гривень податків і зборів, - похвалився успіхами Ігор Комендат. - Порівняно із 2016 роком надходження зросли на 1,4 мільярда, або на 38,6%. Планові показники вдалося забезпечити у повному обсязі, причому - як щодо державного, так і щодо місцевих бюджетів.

Комендат
Комендат

Усе це він не вважає досягненням управління ДФС, а сумлінних платників податків, які дбають про бюджет країни і області зокрема Адже у результаті децентралізації значно розширили базу надходжень до місцевих бюджетів.

Як наслідок, у 2017 році до них надійшло 2,9 мільярда гривень, - додає він. – Це - на 757 мільйонів, або на 35% більше, ніж у 2016-му. Порівняння із показником 2015 року - ще вагоміше, адже перевищення - у 1,4 мільярда, або вдвічі більше.

«Минулий рік для нас був унікальним»

Про підсумки роботи митниці у 2017 році розповіла начальник Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович. Вона зазначила, що важливим чинником наповнення бюджету є саме якісна взаємодія між митними органами і представниками бізнес-спільноти.

Завдяки нашій спільній роботі, у 2017 році вдалося спрямувати до бюджету 1 мільярд 218 млн грн, що на 301 мільйон більше, ніж у 2016-му, - каже пані Антонович. – Окрім того, за результатами роботи Тернопільської митниці ДФС протягом минулого року до спеціального фонду обласного бюджету для фінансового забезпечення реалізації заходів із розвитку автомобільних доріг загального користування надійшло 76,6 мільйона гривень.

Після цього Оксана Антонович привітала кращих платників податків та експортерів області і вручила їм пам’ятні відзнаки. Зробив це і голова ОДА Степан Барна.

Я дякую кожному підприємцю за всі ті справи, які ми торік зробили. Я оцінюю цю роботу не лише із боку сплати податків, - уточнює він. - Адже Тернопільська область отримує від вашої діяльності збільшення фондів розвитку місцевих бюджетів усіх рівнів. І минулий рік для нас був унікальним, позаяк ми вийшли на високий показник формування фондів розвитку місцевих бюджетів – 3 млрд грн.

Нагадаємо, у 2014 році йшлося лише про 1 мільярд гривень.

Зросли можливості для реалізації різних соціальних програм

Ми дійсно маємо за що дякувати нашому бізнесу, і сьогодні я дякую усім платникам податків за те, що ми працюємо спільно над розвитком нашої держави, а з нею – й області, – підсумував пан Барна.

Доповнив його слова голова обласної ради Віктор Овчарук.

Сприяти економічній міцності області і держави – це престижно і почесно, - каже він. - Підприємці є однією з головних рушійних сил економіки у багатьох розвинутих країнах. І в Україні, сумлінно сплачуючи податки, ви формуєте економічний і фінансовий потенціал краю, а також створюєте нові робочі місця. Відтак у нас зросли можливості для реалізації різних соціальних програм. Це - нові дороги, відремонтовані школи і дитячі садочки, медичні амбулаторії, розвиток інфраструктури кожної громади.

Овчарук
Овчарук

До речі, серед кращих платників податків опинилися відразу кілька аграріїв, які є депутатами обласної ради: Петро Гадз (ТзОВ «Бучачагрохлібпром»), Олег Крижовачук (сільськогосподарське товариство «Україна»), Осип Гасюк (агрофірма «Горинь»), Василь Градовий (агропромислове підприємство «Дзвін»), Микола Пилипів (агропромислове підприємство «Аркадія»), а також Антон Білик (підприємство «Іванівське»).

Гадз
Гадз

Крижовачук
Крижовачук

Всі_разом
Всі_разом

Фото, надані Відділом організації роботи ГУ ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео