Віра Олександрович

За що подякував голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук (фото) 

Квартири

Сертифікати на житло дітям і сім'ям загиблих учасників АТО/ООС видали на 9-му засіданні 14-ї сесії Тернопільської облради сьогодні, 11 листопада.

Цього разу документи отримали 15 родин. Нагадаємо, на минулому пленарному засіданні вручили 31 такий сертифікат і обіцяли процес завершити. Передавали сертифікати, як і минулого разу, голова обласної ради Віктор Овчарук і уповноважені представники всіх фракцій облради 6-го скликання.

Нагадаємо, люди отримали документ, що підтверджує право передачі майнових прав із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області у власність окремим категоріям громадян, після проведеної державної реєстрації речових прав на нерухоме майно. Загалом йшлося про 46 квартир, які забудовник повинен віддати, згідно з інвестиційною угодою, в обмін на землю, що на вул. Тролейбусній.

Президія2
Президія2

– Гордимося тим, що обласній раді вдалося забезпечити житлом дітей і родини наших Героїв, які віддали життя, боронячи нашу землю від агресора, – каже голова обласної ради Віктор Овчарук. – Дякую усім депутатам за одностайну підтримку такого рішення. 

У переліку отримувачів сертифікатів були: мати «кіборга» В’ячеслава Мельника, батьки солдата Юрія Флисти, а також фотокореспондента, бійця 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар» Віктора Гурняка та інші.

Питак
Питак

– Ми, родини загиблих, вдячні вам усім, – каже мати загиблого на сході України Героя – Мирослава Питак. – Ви просто не уявляєте яка це велика підтримка для нас. Хотілося би побажати обраним депутатам продовжити цю роботу. Адже ми наразі видали сертифікати тим, хто загинув у 2014-му році. Ще є 2015, 2016, 2017-й… Жахливо навіть це перелічувати…

До слова, засідання загалом тривало близько 3-х годин.Депутати також підтримали рішення про дострокове припинення повноважень голови Тернопільської обласної ради Віктора Овчарука.

Фото з трансляції сесії облради на сайті органу місцевого самоврядування

Вибір читачів за тиждень

Відео