Віра Олександрович

За що Іван Пунько похвалив усіх жителів Тернопільщини

Бюджет

Платники податків з Тернопілля вже сплатили до бюджетів майже 3,5 млрд грн. Причому у податковій зафіксували зростання надходжень до скарбниць усіх рівнів.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж І-го півріччя платники податків з Тернопілля сплатили до бюджетів усіх рівнів 3 млрд 480,5 млн грн податкових платежів, - уточнює начальник Головного управління ДПС в області Іван Пунько. - Порівняно із січнем-червнем 2019-го надходження до зведеної казни зросли на 188,2 млн грн, або на 5,7%.

Причому до загального фонду державного бюджету надійшло 1 млрд 458,1 млн грн, місцеві бюджети отримали 2 млрд 19,5 млн грн, що на 110 млн грн і 79,9 млн грн більше, відповідно.

- Вагому частку в доходах держбюджету склали надходження із податку на додану вартість (ПДВ), податку на прибуток та акцизного податку, - додає Іван Пунько. - Суб’єкти господарювання з нашого краю від початку цього року сплатили 647,6 млн грн ПДВ, 143,9 млн грн податку на прибуток і 8,3 млн грн акцизу.

На думку очільника податкового відомства краю, зростання надходжень до бюджетів усіх рівнів – це результат усвідомлення платниками необхідності сплачувати податки доброчесно і в повному обсязі.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео